Uleiul de samburi de struguri are proprietati antioxidante si antiinflamatoare care sunt bune si in tratamentul acneei(netestat personal inca :). Iata ce inseamna de fapt antioxidant. Radicalii liberi sunt molecule de oxigen instabile care ataca celulele normale, distrugandu-le sau cauzandu-le schimbari structurale care in cazuri eztreme pot cauza aparitia cancerului. Una din proprietatile uleiului de samburi de struguri(presupun ca si a altor uleiuri dar asa am citit, despre acesta) consta in faptul ca absoarbe acesti radicali liberi protejand astfel membranele celulor.
Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, maipresus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc),care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si ainimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice. Ce este de-a dreptul surprinzator este faptul ca, inainte de descoperirea extractului de samburi de struguri, cele mai bune surse de antioxidanti veneau de la viatmina C, E si betacaroten. Totusi, aceste surse nu erau atat de puternice sa lupte cu radicalii liberi si, in plus, erau eliminate de organism destul de repede dupa ingerare. Pe de alta parte, studii arata ca extractul din samburi de stuguri poate ramane in corp pana la 3 zile, luptand mult mai mult cu radicalii liberi!!
De asemenea, este printre putinii antioxidanti care pot sa penetreze reteaua vascularizata a creierului pentru a proteja vasele de sange si nervii creierului.
Uleiul din samburi de struguri este un produs naturist cu adevarat miraculos si are un gust cu adevarat placut care il face excelent in prepararea unor salate delicioase. Uleiul de samburi de struguri poate fi utilizat si in cadrul prajelilor, insa este de preferat a fi evitat in aceasta varianta caci prin supraincalzire risca sa piarda o buna parte din proprietatile sale terapeutice. Este de aceea indicat a fi consumat in stare pura, nepreparat. Consumarea unei lingurite de ulei de samburi de struguri pe zi sau consumarea lui in mod regulat, pe o perioada de timp indelungata, reduce cu mult sansele aparitiei bolilor vasculare, a aterosclerozei, a bolilor de natura circulatorie sau chiar a artritei.
Pentru a mari capacitatea de rezistenta a organismului in fata anumitor boli infectioase se fac chiar cure cu acest ulei, consumandu-se zilnic, timp de patru saptamani, 20 de grame de ulei de samburi de struguri. Studii recente sustin ca pe langa substantele aflate in compozitia sa, samburii de struguri contin anumite substante ce impiedica formarea fibroamelor uterine sau a chisturilor ovariene si micsoreaza riscul aparitiei cancerului de colon sau a celui de stomac. Si persoanele suferind de diabet se pot bucura de beneficiile acestui ulei minunat intrucat uleiul de samburi de struguri contine doar grasimi "bune", de calitate, contribuind in acelasi timp la reglarea nivelului de zahar din sange. 100 g ulei din samburi de struguri au o valoare energetica de 900 kcal si contin 71 g grasimi poli nesaturate, 18 g de grasimi mono nesaturate si 11 g de grasimi saturate.
Cand cumparati, asigurati-va ca uleiul din samburi de struguri este presat la rece!
http://www.bodybuildingforyou.com/health-supplements/grape-seed-extract.htm
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu