Faceți căutări pe acest blog

duminică, 27 februarie 2011

SORBITOLUL DIN GUMA DE MESTECAT PROVOACA DIAREE SI DURERI ABDOMINALE

Dragii mei elevi,


Stiu ca multi dintre voi mestecati frecvent guma (unii chiar si in timpul orei desi cel care scrie acest blog nu o face!!!...) asa ca m-am gandit sa va atrag atentia asupra pericolelor ce apar cand consumati aceste gume pline de SORBITOLsi alte substante periculoase sanatatii. Asadar:


Sorbitolul, un aditiv alimentar întîlnit frecvent în guma de mestecat, poate provoca, dacă este consumat în cantităţi mari, pierderi în greutate şi diaree, conform unui studiu realizat de cercetători berlinezi şi publicat în British Medical Journal (BMJ). Medici din cadrul departamentului de gastro‑enterologie al Universităţii Charite din Berlin,au tratat doi pacienţi suferind de tulburări digestive grave. Unul dintre pacienţi, o femeie în vîrstă de 21 de ani, suferea de diaree şi de dureri abdominale de mai bine de opt luni, pierzînd în acest interval de timp 11 kilograme din cele 52 avute iniţial. Celălalt pacient, un bărbat în vîrstă de 46 de ani, a pierdut 22 de kilograme, adică o cincime din greutatea sa corporală, în perioada în care a fost spitalizat.

Analizele celor doi au ieşit în parametri normali, cu excepţia prezenţei unei cantităţi mari de sodiu şi potasiu în organism. Interogîndu‑i pe pacienţi cu privire la alimentaţie, medicii au aflat ca tînăra femeie consuma zilnic între 18 şi 20 de grame de sorbitol (o pastilă de gumă de mestecat conţine aproximativ 1,25 grame), în timp ce bărbatul mesteca zilnic aproximativ 20 de pastile de gumă fără zahăr pe zi şi pînă la 200 de grame de dulciuri cu diverşi aditivi, introducînd în organism aproape 30 de grame de sorbitol.
Întreruperea acestui regim a dus la oprirea rapidă a simptomelor.
Sorbitolul, au explicat medicii germani, aparţine unei familii de aditivi dintre care foarte mulţi sînt folosiţi ca substanţe laxative în industria farmaceutică. În doze mari sorbitolul poate provoca riscuri nutriţionale severe. 


Sursa: http://www.evenimentul.ro/rss_article/sorbitolul-din-guma-de-mestecat-provoaca-pierderi-in-greutate.html

Asadar, dragii mei, mare atentie! Desi pe multe tipuri de guma este inscriptionat FARA ZAHAR, trebuie sa stiti ca ele contin inlocuitori de zahar care sunt chiar mai nocivi decat zaharul in sine!!!


Sper ca acest articol v-a convins sa faceti propria investigatie pe net privind aceasta substanta si sa renuntati la guma de mestecat!


Iata cum arata eticheta unui anumit tip de guma (Nu stiu eu prea multa chimie, dar mi se pare ca este un intreg laborator chimic intr-o simpla pastila de guma de acest fel!!!)




“Îndulcitori isomalţ E 953, sorbitol E 420, manitol E 421, sirop de maltitol E 965 (ii), aspartam E 951, acesulfam K E950, bază de gumă (conţine lecitină din soia E 322), agent de umezire glicerol E 422, agent de îngroşare gumă arabică E 414, arome, colorant dioxid de titan (E 171), agent de glazurare ceară de carnauba E 903, antioxidant BHA E 320, agent de îngroşare gumă xantan E 415, coloranţi curcumină (E 100), albastru brilliant (E 133)”.

For more details, visit:


http://www.ecomagazin.ro/orbit-guma-cu-14-aditivi/

2 comentarii:

  1. Am citit...si m am ingrozit..Eu cel putin,mananc un pachet de guma pe zi...Si cred ca de aceea am dureri abdominale si crampe...:(

    RăspundețiȘtergere