Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 noiembrie 2011

FRUCTUL GOJI- CEL MAI PUTERNIC ANTIOXIDANT DIN LUME

Cunoscut si folosit de peste 2000 de ani in regiunile muntoase din Tibet, Goji este, dupa cele mai recente studii, cel mai puternic antioxidant din lume. Este folosit in tratarea unei serii de afectiuni, chiar cronice, precum cancerul si este supranumit "happy berry" datorita starii de bine pe care o induce. 
Acest fruct minune contine 18 amino acizi, inclusiv cei 8 aminoacizi care sunt esentiali. O cantitate de 100 de grame de Goji contine 36 % fier, 175% vitamina C, 39% potasiu, 54% magneziu si 11% calciu din DZR (doza zilnica recomandata).Contine vitaminele B1, B2, B6 si  vitamina E care se regaseste foarte rar in fructe.Goji contine 21 de minerale, printre care si germaniu, un agent anticancerigen gasit foarte rar in alimente; mai contine betaina, benefica in depresii si stari anxioase, acizi grasi esentiali, Physalin, un compus activ care lupta impotriva formelor principale de leucemiei si solavetivona- un puternic agent antifungic si antibacterial.
Pe scara ORAC, (Oxigen Absorbance Capacity), fructele de goji berry au cea mai mare cantitate antioxidanta, cu o valoare impresionanta de 3472 unitati ORAC(unitatile ORAC se exprima la 100g).



Gasiti Goji in magazinele de produse naturiste. 100 de grame costa cat... un pachet de tigari!!! :) :)

3 comentarii:

  1. foarte interesant articolul despre fructul Goji..chiar nu stiam ca exista un asemenea fruct!(Raluca 9 D)

    RăspundețiȘtergere
  2. Even I did not know that there is a fruit .. I would also like to try it ..

    RăspundețiȘtergere
  3. There are many fruits in this world that can keep us in excellent shape, Raluca. I hope you will buy Goji and eat it daily! Thanks for posting your thoughts on this article :)

    RăspundețiȘtergere