Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 ianuarie 2012

"Daca libertatea inseamna ceva, atunci inseamna dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor sa auda"

In ultimele zile am fost intrebat de elevii mei ce cred despre evenimentele din Bucuresti. Si pentru ca timpul de la clasa nu-mi permite sa ma exprim prea mult pe acest subiect (after all, I am an English teacher, I have to teach English:) cred ca voi, elevii mei, meritati un raspuns sincer prin intermediul acestui blog. 
Asadar, ma intrebam de multa vreme cat mai poate indura romanul. Iata ca se pare ca Romania in sfarsit s-a trezit.Dar oare intreaga tara s-a trezit?Se pare ca doar unii romani au facut-o si au iesit in strada. Pentru toti cei care nu o fac. Din diverse motive. Chiar si asa, faptul ca oamenii au iesit in strada este un pas important si protestele (cele pasnice si nu cele in care au fost implicati huligani!) din Piata Universitatii reprezinta  lucru extraordinar. Un mare scriitor englez, George Orwell, spunea odata ca "Daca libertatea inseamna ceva, atunci inseamna dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor sa auda". Asta fac acei "nebuni frumosi" din Piata. Le spun celor de la putere ca NU MAI VOR SA FIE BATJOCORITI, FURATI , MINTITI SI MANIPULATI! Si chiar daca protestul vizeaza puterea si pe presedintele Basescu, nu trebuie sa fii filozof ca sa-ti dai seama ca mesajul este urmatorul: TOATA CLASA POLITICA ESTE COMPROMISA SI NU AVEM ALTERNATIVA! ESTE NEVOIE DE O SCHIMBARE PROFUNDA, DE SUS PANA JOS! Din pacate acesta este adevarul: politicienii sunt in cea mai mare parte corupti, murdari si indiferenti la doleantele celor care i-au votat. Acest lucru ii transforma in CRIMINALI. Este foarte important ca din aceste proteste toti romanii sa inteleaga ca intr-adevar SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII si ca, daca vrem ca sa se schimbe intr-adevar ceva in actuala clasa politica, va trebui SA NE IMPLICAM TOTI SI SA LUAM ATITUDINE. Dar aceasta nu va trebui sa se intample o data la 20 de ani, ci in fiecare zi! Trebuie sa ne implicam si sa luam atitudine fata de cei care incalca regulile democratiei, cei care sunt violenti, cei care mint, fura si manipuleaza. Pentru ca nimic nu face mai rau democratiei si libertatii decat indiferenta! Sper ca protestele sa fie lipsite de violenta, pentru ca aceasta este cea mai curata forma de a lupta cu raul. Mai sper ca aceste revolte sa dea prilejul oamenilor cinstiti si priceputi sa iasa in fata, sa ocupe functii importante in stat si sa ajute sa schimbe fata Romaniei inspre mai bine! Mii de multumiri celor care ies in piata si indura zi de zi frigul pentru toti ceilalti!

3 comentarii:

  1. Am fost impresionat atunci când v-am citit articolul și a-ți spus că sunteți de partea celor de la meetinguri deși nu protestați împreună cu aceștia . Majoritatea oamenilor cu care am vorbit despre această temă spuneau că ceea ce fac ei este egal cu un nimic atâta timp cât aceștia reprezintă abia 5% din populația României (ma refer la cei care protestează în stradă , nu cei care stau în fața televizoarelor și doar aprobă) .

    @ Silviu

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am ramas impresionata la citirea articolului.Sunteti unul din oamenii pe care ii respect cel mai mult,respect castigat si meritat din plin!va sutineti punctul de vedere,luptati mereu pentru cauzele in care credeti,VA IMPLICATI!
    Este un blog peronalizat,cu convingeri si aspiratii proprii-va multumesc pentru atitudinea si respectul cu care tratati fiecate subiect!
    A venit vremea schimbarii si poate oamenii vor intelege ca individual,nu putem shimba ceva,insa impreuna putem muta muntii din loc,pentru ca luptam pt aceeleasi drepturi,avem acelasi obiectiv !
    De aici va sustin si impreuna, am ceritudinea ca putem avea o Romanie mai buna,mai prospera...
    ...Toti avem dorinte,doleante,insa nu toti le expunem,le exprimam...

    CREDEM in schimbare,credem in noi,credem in ceva?

    Avem timp pentru toate,dar pierdem Esentialul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, din pacate daca oamenii refuza sa se implice zi de zi, nu putem schimba prea mult. Privitul la televizor nu ne ajuta prea mult, daca in viata de zi cu zi alegem sa nu luam atitudine impotriva raului.

    Thanks for posting, guys:)You have just taken a major step in convincing others to get involved!

    RăspundețiȘtergere