Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 martie 2012

PERICOLELE SUCURILOR ACIDULATE (SODA)

Nu trebuie să citeşti prea multe articole sau reviste ca să ajungi la concluzia că sucurile acidulate nu înseamnă decât apă cu zahăr, fără nici o valoare nutritivă. Şi nu trebuie să fii filozof să înţelegi că principalele pericole sunt DIABETUL şi OBEZITATEA. Dar iată mai jos cele mai importante pericole de care ar trebui sa fiti conştienţi când consumaţi aceste sucuri acidulate :

  1. CRESC CANTITATEA DE GRASIME DIN FICAT

Danezii au făcut studii care arată că oamenii care au băut doar câte o soda în fiecare zi timp de 6 luni au prezentat o creştere a cantitătii de grăsime din ficat cu 132%.


  1. CRESC CIRCUMFERINTA TALIEI (suprinzător chiar şi soda dietetică are acelaşi rezultat!) Un studiu american a arătat că vina este a aspartamului din soda, care ridică nivelul zahărului din sânge ; când ficatul întâlneşte prea multă glucoză converteşte excesul în grăsime

  1. CONTIN CARAMEL CANCERIGEN

In 2011, Centrul Non-profit pentru Stiinta pentru Interesul Public a cerut Adminsitratiei Alimentare din SUA să interzică colorantul caramel artificial folosit la fabricarea băuturilor COCA COLA, PEPSI COLA si alte băuturi de tip Cola. Motivul: doi contaminanti alimentari prezenţi în colorant,  methylimidazol 2 şi methylimidazol 4 au cauzat cancer animalelor testate. Doar 16 micrograme de methylimidazol 4 sunt necesare pentru a constitui o ameninţare a riscului de cancer şi cele mai populare mărci de cola, atât normale şi dietetice conţin până la 200 micrograme la o sticlă de 2 litri !!

  1. ACCELEREAZA IMBATRANIREA (sucurile acidulate de tip Cola conţin acid fosforic, care, în cantităţi mari,  accelerează îmbătrânirea, provoacă osteoporoza şi boli de inimă şi rinichi)

  1. DISTRUG DANTURA (calciul). Dentiştii folosesc termenul de mountain dew mouth pentru a denumi gura unui consumator regulat de băuturi acidulate

  1.  POT PROVOCA  PIERDERI DE MEMORIE SI PROBLEME NEUROLOGICE (un compus chimic numit ulei vegetal brominat este foarte periculos pentru ca poate provoca pierderi de memorie, creste numarul de trigliceride si colesterolul si poate dauna ficatului, testiculelor, glandei tiroide, inimii si rinichilor)

  1. SUBSTANTELE FOLOSITE IN PROCESUL DE PRODUCTIE A CUTIEI DE ALUMINIU INTERFEREAZA CU HORMONII UMANI SI POT CAUZA BOLI GRAVE (toate cutiile de aluminiu contin o răşină epoxidică numită bisfenol care cauzează cancer de prostată, diabet şi alte afecţiuni grave)

Aşadar iată doar câteva dintre motivele principale pentru care ar trebui să vă feriţi de consumul acestor băuturi carbogazoase. Am tradus acest material din engleză pentru a mă putea adresa unui număr cât mai mare de cititori. Pentru cei care cunosc limba lui Shakespeare, aflati mai multe la http://www.care2.com/greenliving/9-disturbing-side-effects-of-soda.html?page=1

Un comentariu: