Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 aprilie 2012

Semintele CHIA - sursa excelenta de Omega 3


Uitati de acele capsule de la farmacie care tot pretind că conţin omega 3. Si de ce am ales să spun "pretind"?Păi ce garanţie avem că ceea ce scrie pe eticheta este şi in continutul produsului? Sunteti în căutare de o sursă sigură de omega 3 şi omega 6 ? Ei bine, iat-o: SEMINTE CHIA. Aceste seminte erau folosite de civilizaţiile INCA şi MAYA ca o “super-mâncare care le dădea energie. De fapt, chia este cuvântul maiaş pentru « putere ».  ? Iată câteva motive cât se poate de întemeiate pentru care ar trebui să le introducem în alimentaţie :

-         Ofera un procent ridicat de fibra (25 gr chia = 7 gr fibre), precum si calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, zinc
-         Chia contine mai multe proteine decât cerealele
-         Sunt foarte bune pentru diabetici, atat prin indicele glicemic mic, cat si prin faptul ca imprima o digestie lenta
-         Scad colesterolul
-         au mai multi antioxidanti decat murele
-         au mai multe fibre decat fulgii de porumb
-         au mai mult calciu decat laptele 
-         au mai multe proteine, fibre si calciu decat semintele de in
-         au mai mult potasiu decat bananele

Semintele chia sunt uşor digerabile (sunt la fel de mici ca semintele de mac !) şi pot fi incluse în supe, salate, iaurturi, shake-uri, etc

Atenţie !
Nu se recomandă consumul de chia celor care au probleme cu tensiunea sau iau medicamentatie pentru tensiune deoarece semintele chia scad tensiunea (asta înseamnă pericol pentru cei care deja au tensiunea mică)!
Consumul de chia poate determina reacţii alergice la persoanele predispuse la alergii !
Consumul excesiv poate determina balonare deoarece semintele chia contin fibre!


Tinând seama de aceste avertismente, ar trebui să introducem semintele chia in alimentatia noastră zilnică începând de azi!

Sper că acest articol va convins să consumaţi seminţe chia. Si vă mai dau un sfat : daţi o simplă căutare pe google şi vedeţi ce mai aflaţi despre ele. 

If you want to read in English, google “chia seeds”!



4 comentarii:

  1. And... from where can we buy them teacher ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Any Bio shop should have them, Stefan!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu le-am incercat...sunt chiar ok...le-am incercat in salatele cu fructe si chiar am fost multumita...chiar le-am recomandat si colegilor si profesorilor mei...:)
    Multumesc pt postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. da, sunt excelente semintele de chia, le consum cu placere si le cumpar de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=567&denumire=Seminte_Chia_150g va recomand tuturor cu incredere!

    RăspundețiȘtergere