Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 4 februarie 2017

AZI IES IN STRADA!



“Istoria îṣi bate joc de cei care nu o cunosc, repetându-se”, spunea marele istoric Nicolae Iorga. Noi, cei care am mai citit, prins alte vremuri (comunismul) si avem o anumita varsta, înṭelegem foarte bine ce se întâmplă în aceste zile tulburi în Romania. Au trecut 27 de ani de la evenimentele sângeroase din 1989,  când tineri frumoṣi au ieṣit cu mâinile ṣi piepturile goale să dărâme un om ce se comporta ca Dumnezeul malefic al unei ṭări minunate intrată însă sub jugul apăsător al dictaturii de influenṭă rusă. Acei copii minunaṭi care strigau “Libertate” au primit gloanṭe ṣi sângele lor a înroṣit zăpada!
Acum, 27 de ani mai târziu, cel mai mare coṣmar al tuturor românilor, întoarcerea la dictatură, se poate adeveri. Democraṭia înseamnă alegeri libere ṣi înseamnă majoritatea se supune minorităṭii. In mod ciudat însă, PSD a primit votul minorităṭii populaṭiei din România (fapt datorat în mare parte absenteismului la vot) ṣi guvernează acum întreaga ṭară, adică majoritatea. Toti cei din stradă am acceptat acest lucru pentru că este esenta democraṭiei. Insă acest guvern, prin ordonantele de urgenṭă votate în mod miṣelesc, fără dezbatere publică, fără avize de la celelalte institutii ale statului lucrează, prin ceea ce cuprind ordonanṭele în sine la distrugerea statului de drept ṣi a democraṭiei plătite cu sânge în 89. Printre alte reglementări, ordonantele dau dreptul oricărui funcṭionar public să fure până la 2 miliarde de lei fără să răspundă penal! De asemenea, acelaṣi funcṭionar public are voie de acum înainte să abuzeze de funcṭia sa după bunul plac, pentru că aceste ordonanṭe elimină abuzul în serviciu! Nu în ultimul rând, aceste acte normative graṭiază o mulṭime de politiceni corupṭi, în mare parte din partidul de guvernământ (dar nu numai), condamnaṭi penal pentru delapidare, abuz în serviciu, fals în acte, trafic de influenṭă, etc. Sunt aceeasi politicieni care de 27 de ani ne fură, batjocoresc ṣi ne râd în faṭă.

ESTE TIMPUL SA NE TREZIM!  

Dacă aceste ordonanṭe intră chiar ṣi un minut în vigoare, toṭi aceṣti condamnaṭi penali vor scăpa! Prin aceste acte normative, Romania devine un stat fără legi, fără justiṭie, în care guvernul (indiferent de culoare politică) poate da orice fel de ordonanṭă fără să se consulte cu nimeni ṣi fără să ṭină cont de nimic! Mai periculos de atât pentru democraṭie nu se poate!
In ciuda a 400 000 de oameni care protestează în toată ṭara, în ciuda avertismentelor din partea UE ṣi SUA, guvernul spune că nu renunṭă la aceste ordonanṭe! Ultima oară când poporul român a văzut o asemenea lipsă de inflexibilitate a fost acum 27 de ani si omul se numea NICOLAE CEAUSESCU.

Cu mulṭi ani în urmă, un tânăr avocat pe nume MAHATMA GANDHI a reuṣit să-i învingă, printr-o opoziṭie paṣnică, pe britanici….Acelaṣi lucru va trebui să îl facem ṣi noi! 

SUNTEM DATORI ACESTEI TARI MINUNATE SI OAMENILOR FRUMOSI DIN EA! 

Străbunicii nostri au luptat în războiul cel mare, bunicii nostri au luptat si contra americanilor ṣi contra  rusilor ṣi mai apoi a nemṭilor…

Cred ca putem să facem ṣi noi ceva pentru ca Romania să aibă un viitor mai frumos, nu credeti?


UNITI, SALVAM TOATA ROMANIA! 


Astazi si maine si în toate zilele care vor urma, VOI IESI IN STRADA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu