Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 octombrie 2011

Moment istoric: Regele Mihai tine un discurs in parlament

Maine va avea loc un moment marcant in istoria Romaniei postdecembriste. Regele Mihai va tine un scurt discurs in fata parlamentului. Un discurs care a infierbantat deopotriva spiritele puterii si opozitiei. Nu pot sa nu ma intreb de ce oare? Ce poate fi atat de periculos in discursul ultimului nostru monarh care nu cred ca are nici cea mai mica intentie de a porni o revolutie in Romania. Ceea ce mi se pare cu adevarat interesant este ca discursul regelui vine la 70 de ani de cand trupele romanesti treceau Prutul pentru a recupera Basarabia de la rusi. Din pacate alaturi de Hitler. Cred ca mai important este sa ne aducem aminte ce rol a jucat Regele Mihai acum 70 de ani, cand, doar un adolescent fiind, era numit la carma unei tari prinsa intre doua falci colosal de lacome: Germania hitlerista si Uniunea Sovietica a lui Stalin. 


De aceea, va recomand sa cititi articolul intitulat "Regele Mihai I, la 90 de ani. Cele mai controversate momente ale vieţii". Apoi mai jos, pe aceeasi pagina veti gasi cateva episoade captivante ale unui documentar despre Regele Mihai, Ion Antonescu si al doilea razboi mondial. 


Documentarul este in engleza, dar credeti-ma, merita toata osteneala., mai ales ca pasajele in care este intervievat regele au si subtitrare in engleza. 


http://www.evz.ro/detalii/stiri/regele-mihai-i-la-90-de-ani-cele-mai-controversate-momente-950969.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=yahoo

2 comentarii:

  1. Cu adevarat un moment istoric si asa cum spunea si Victor Rebenciug nu se compara un rege cu totii presedintii Romaniei in ceea ce priveste amprenta istorica asupra poporului nostru.In opinia mea consider ca ar fi trebuit sa ramanem la statutul de monarhie deoarece sunt sigur ca stabilitatea Romaniei ar fi fost mult mai mare si aici ma refer din punct de vedere al legislatiei si al desfasurarii intregii activitati .Ca exemplu putem da tarile nordice care majoritatea sunt monarhii si cu totii stim ca sunt cele mai dezvoltate state din lume si acolo se traieste cel mai bine...deci poate ca romanii au mai si comis greseli in istoria lor ca natiune vrand ceva nou si pripindu-se in deciziile luate.

    RăspundețiȘtergere
  2. You are right, Stefan, but it was almost impossible to have monarchy with Stalin breathing in your neck, don't you think? :(

    RăspundețiȘtergere